LKG de Ploegh is een vereniging van ruim 90 kunstenaars in diverse disciplines. De Ploegh verbindt mensen met beeldende kunst door middel van een verrassend en veelzijdig tentoonstellingsprogramma en galerie-aanbod.
De Ploegh wil de artistieke kwaliteiten van de kunstenaars zichtbaar maken en (kopers)publiek verrassen en aan zich binden. Wij organiseren activiteiten, zowel voor de kunstenaars als voor de bezoekers van de galerie, die leiden tot verdieping van de getoonde beeldende kunst.

THUiS in Textiel   (THUiS)

21 oktober t/m 28 november

Wat maakt een huis een thuis en wanneer voel je daar geborgenheid? Wat doet je aan thuis denken? Dertien kunstenaars bogen zich daarover en vertaalden hun eigen verhaal in boeiende werken gemaakt van textiel.

 

Solo Duo

9 september t/m 17 oktober

Vanaf 6 september organiseren kunstenaars 6 weken lang wekelijkse tentoonstellingen, waarbij zij een eigen invulling kunnen geven. Dit leidt tot verrassende en uiteenlopende exposities in de galerie.

Lees verder

Hemelladder

11 juli t/m 10 oktober

In de Frans en Hilde hof stelt Curator Jaap Velserboer een tentoonstelling samen met de titel: Hemelladder. Hier laten 11 kunstenaars (waarvan 6 leden LKG de Ploegh) zich inspireren door de natuur en hun omgeving.

Lees verder