Galerie De Ploegh is op afspraak geopend

Op donderdag t/m zondag kun je een half uur reserveren tussen 11.00 en 17.00 uur

 

 

 

 

de galerie

Landelijk Kunstenaarsgenootschap (LKG) De Ploegh heeft een eigen tentoonstellingsruimte onder de naam Galerie De Ploegh. In de galerie worden behalve de befaamde Grafiekmanifestatie zo’n zes à zeven tentoonstellingen per jaar georganiseerd. De galerie is ook een podium voor nationale en internationale kunstenaars wiens werk in samenhang met het werk van De Ploeghleden getoond wordt. Daarnaast is De Ploegh regelmatig zichtbaar buiten de eigen galerie op kunstbeurzen, zoals de Affordable Art Fair, en bij andere kunstinstellingen waarmee de vereniging samenwerkt zowel binnen als buiten Amersfoort. De galerie is gehuisvest in het Cultuurhuis bij Flint in Amersfoort. Naast tentoonstellingen organiseren wij hier ook lezingen, workshops en manifestaties rondom iedere expositie.

De winkel
Een deel van de ruimte is permanent ingericht als ‘winkelruimte’, waar werk van onze kunstenaars direct kan worden gekocht.

Kunstkoopregeling
Ziet u bij een expositie of in de winkel een kunstwerk dat u graag wilt hebben, maar waar u even de financiële ruimte niet voor heeft? Dan kunt u een KunstKooplening overwegen. Met de KunstKoopregeling betaalt u het werk in maandelijkse termijnen, zonder extra kosten. De KunstKoop is een regeling van het Mondriaan Fonds en wordt mede mogelijk gemaakt door Santander Consumer Finance Benelux. De Ploegh biedt deze aan, maar heeft geen invloed op het al dan niet toekennen van de lening. Voor de voorwaarden en werkwijze van Kunstkoop verwijzen wij naar de website www.kunstkoop.nl.

Vrijwilligers
De galerie wordt voor een belangrijk deel gerund door vrijwilligers. In veel gevallen ondersteunen zij ook de verschillende commissies van De Ploegh. De vrijwilligers ontvangen gasten en leiden hen rond tijdens exposities en zijn u van dienst in de winkel. Wilt u meer informatie over het vrijwilligerswerk of wilt u het team versterken? Neem contact op met De Ploegh ( info@deploegh.nl )

Vrienden van De Ploegh
Het grote aantal activiteiten van LKG De Ploegh is onder andere mogelijk door de belangrijke ondersteuning van onze vrienden. Door hun financiële bijdrage maken zij dit alles mogelijk. Als dank voor hun steun bieden wij onze vrienden een aantal interessante voordelen, zoals een uitnodiging voor de previews bij exposities, korting op kunstaankopen en nog meer. Wilt u meer weten of vriend van De Ploegh worden? Klik dan hier voor de pagina met alle informatie.

Openingstijden
De galerie en winkel bevinden zich in het Cultuurhuis bij Theater Flint, Coninckstraat 58, 3811 WK Amersfoort. Wij zijn geopend op donderdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur.

 

Aanvullende informatie corona (covid-19)
Voor jouw en onze veiligheid volgen wij de landelijke corona-richtlijnen van het RIVM.

Bij een bezoek aan onze galerie gelden de volgende regels:

  • Op openingsdagen moet je via ons reserveringssysteem op Deploegh.nl je bezoek vastleggen.
  • Reservering van je bezoek moet minimaal 4 uur tevoren.
  • Kom niet naar de galerie als je gezondheidsklachten hebt.
  • We vragen bij binnenkomst je gegevens te noteren op het daarvoor aanwezige overzicht en je handen te ontsmetten.
  • In de galerie worden maximaal 5 personen toegelaten. Als dit aantal is bereikt, kun je op veilige onderlinge afstand wachten in de Theaterplaza, waar je desgewenst koffie of thee kan gebruiken.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht.
  • De aanwijzingen van de aanwezige medewerkers moeten worden opgevolgd.

Op deze manier willen wij samen met al onze bezoekers een bijdrage leveren aan het terugdringen van het coronavirus.

 

LKG De Ploegh
75 jaar

Een vidopresentatie van Amy Soffner over kunstenaarsleden aan het werk.