Dieptes in vlaktes

27 mei t/m 27 juni 2021

Dieptes in Vlaktes

Van het componeren van vlakken in de ruimte, tot het creëren van de illusie van diepte op een vlakke ondergrond: er zijn verhalen op te bouwen uit platte vlakken. Verhalen met diepte, licht, ritme en schaduw, waaruit landschappen, objecten, herinneringen en impressies tevoorschijn komen. De deelnemende kunstenaars hebben ieder een eigen werkwijze en interpreteren het thema Dieptes in Vlaktes verschillend. De titel van de expositie heeft zich geleend voor een verrassende verscheidenheid aan technieken waaronder collage, papier vouwen, keramiek, schilderen, assemblage, diepdruk, fotografie en wandreliëf. Divers is ook de benadering van de deelnemers, en de expositie toont mooi hoe kunstenaars vaak werken op het snijvlak tussen abstractie en figuratie. Gelaagde vlakken, of zij aan zij geordend, vlakken met lijnen doorkruist en opgedeeld, en niet te vergeten de tussenruimtes. Samen vormen ze het eindverhaal van deze tentoonstelling.

Deelnemende kunstenaars

Hanneke Barendregt

Hanneke Barendrecht

Anna Belleforte

Charlotte Burgmans

Anton Staartjes

José van Waarde

Hanneke Barendregt

Cécile Spronsen

Famke Hajonides

Flip Lambalk

Joke Struik

Dorette Giling

Hanneke Barendregt

Henriëtte Coppes

Justyna Pennards-Sycz

Louise de Vries Lentsch

Irma Frijlink

Boudewijn Korsmit

Hanneke Barendregt

Kedo Erné

Willemijn van Dorp

Janine Eshuis

Marieke van Enk

Hadewijch Ouwendijk

Hanneke Barendregt

Michiel Deylius

Lucia Franssen

Gerard Akerboom

Bernadette Goossens

Ruben van der Scheer

Bezoek de expositie

De galerie is vrij te bezoeken. Wij zijn geopend op donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. In de galerie mogen wij 5 bezoekers tegelijkertijd toelaten. Als dit aantal is bereikt, kun je in de Theaterplaza wachten en een kopje koffie drinken. Wil je zeker zijn van bezoek op een bepaald tijdstip? Reserveer dan een blok van een half uur via ons reserveringssysteem.

Agenda

De deelnemende kunstenaars zullen in de weekenden bij toerbeurt aanwezig zijn. Er worden rondom de expositie voorlopig geen activiteiten georganiseerd. Mocht de situatie dat wel mogelijk maken, dan zal dat worden gemeld hier op onze website.