Hemelladder

11 juli tot en met 10 oktober 2021
Deze tentoonstelling is samengesteld door curator Jaap Velserboer.

‘De weg naar rust via Hemelladder’

Wil je ontsnappen aan de hectiek van alledag, je terugtrekken in een groene oase binnen de stad en daarbij wegdromen bij kunst? LKG de Ploegh toont met elf kunstenaars hun werk in de Frans en Hilde Hof, achter de St. Franciscus Xaveriuskerk.
Deze tuin, die doorgaans beperkt geopend is voor publiek, opent vanaf 11 juli zijn deuren voor deze eenmalige expositie. De kunstenaars laten zich inspireren door de natuur en de omgeving. Het resultaat is een ervaring om even bij weg te dromen: bij een geldboom als uit een sprookje of een wonderschoon keramisch gedrocht.  De expositie Hemelladder tilt je even op uit de dagelijkse sleur in een unieke groene omgeving.

 

Met werk van:

Jacqueline Bohlmeijer, Simone de Groot, Thijs Jaeger, Flip Lambalk, Bert Neelen, Rian Peeperkorn, Willeke van Ravenhorst, Lies van der Sluis, Linda Verkaaik, Jos Verschaeren, Müge Yilmaz.

Voor meer informatie over de deelnemende kunstenaars, klik hier

Bezoek de expositie

De expositie ‘Hemelladder’ is te bezoeken in de Frans en Hildehof, achter de St. Franciscus Xaveriuskerk (’t Zand 31, 3811 GB Amersfoort). Om de hof te bereiken, loopt je via de St. Agathastraat langs de doorgang naast de fysiotherapeut. Voorbij de parkeergarages aan je rechterhand, vind je de ingang links. De hof is geopend op donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Reserveren is niet noodzakelijk.

In verband met de privacy van de omwonenden verzoeken wij je om je aan bovenstaande tijden te houden.

 

Agenda

  • 4 september 11.00 – 15.00 uur: Begeleid open hof
  • 5 september: Struinen in de Tuinen. Meer informatie: https://katholiekamersfoort.nl/2021/08/14/het-duo-nn-treedt-op-in-de-pastorietuin/ 
  • 19 september – 15.00 uur: Rondleiding door deelnemende kunstenaar Rian Peeperkorn
  • 26 september – 14.30 uur: Lezing ‘Hemelladder’ door Magda van den Ende. Meer info, klik hier.
  • 2 oktober 11.00 – 15.00 uur: Begeleid open hof
  • 10 oktober 15.00 uur: Rondleiding door curator Jaap Velserboer met aansluitend de finissage

Deze expositie wordt mogelijk gemaakt door: