Lidmaatschap

LKG de Ploegh is een landelijke kunstenaarsvereniging waar kunstenaars uit alle disciplines elkaar tegenkomen. Dat zorgt voor interessante cross-overs en de mogelijkheid om te leren van elkaar. Met een galerie in Amersfoort, is De Ploegh centraal gelegen en makkelijk bereikbaar vanuit het hele land. In de galerie vinden steeds wisseltentoonstellingen plaats, waaronder de Grafiekmanifestatie. Daarnaast heeft De Ploegh een breed netwerk en zorgt voor exposities op locatie: van beeldentuin Hofje de Armen de Poth tot de monumentale Sint-Joriskerk in Amersfoort. Of uitwisseling met De Boterhal in Hoorn of met Pulchri in Den Haag. Ook staat zij jaarlijks op de Affordable Art Fair in Amsterdam en Brussel.

 

Voor beeldhouwers is er tweejaarlijks de mogelijkheid om te exposeren in Hofje de Armen de Poth in Amersfoort.
De Ploegh is een actieve vereniging die veel activiteiten bij haar tentoonstellingen organiseert. Bovendien is er veel ruimte om je eigen ideeën in te brengen.

De leden van De Ploegh regelen en organiseren alles grotendeels zelf en worden daarbij ondersteund door een team van vrijwilligers. Denk aan het inrichten van tentoonstellingen, het zoeken naar interessante expositielocaties, het bijhouden van de website en social media, PR en het werven van nieuwe leden. Op die manier zorg je samen voor het succes van De Ploegh en bovendien is het een leuke manier om je collegakunstenaars beter te leren kennen. We horen graag waar jouw talenten liggen!

De jaarlijkse contributie (2020) bedraagt € 161,- ex BTW.  

Junior Lidmaatschap

Voor jonge beginnende kunstenaars, die minstens twee jaar van de kunstacademie af zijn, kennen wij een Junior Lidmaatschap. Hiervoor gelden de volgende eisen:

  • Leeftijd van de kunstenaar is maximaal 30 jaar
  • Uitsluitend meedoen aan interne exposities
  • Na twee jaar kun je meedoen aan de ballotage voor vol professioneel lidmaatschap
  • Wanneer je in aanmerking wilt komen voor het Junior Lidmaatschap, geef dit dan aan op het aanmeldingsformulier van de ballotage

De jaarlijkse contributie (2020) voor het junior lidmaatschap bedraagt 50% van de ledencontributie.

De ballotage procedure:

Het lidmaatschap wordt uitsluitend verkregen via ballotage, welke twee keer per jaar plaatsvindt. De ballotagecommissie beoordeelt op beroepsmatigheid, kwaliteit, oorspronkelijkheid, continuïteit en motivatie. 

De ballotagecommissie is samengesteld uit kunstenaars van LKG de Ploegh afkomstig uit de verschillende disciplines en een extern deskundige.

Wanneer je in aanmerking wilt komen voor het lidmaatschap, loopt de procedure als volgt:

  1. Je meldt je aan via het aanmeldingsformulier en stuurt dit samen met een representatieve selectie van het werk op (in jpg-formaat, 5 tot 8 werken, max 1.5 MB)
  2. De ballotagecommissie beoordeelt jouw werk en maakt op basis van ingevulde gegevens en meegestuurde foto’s een voorselectie voor de tweede ronde.
  3. Je levert werk aan voor de tweede ballotageronde in de galerie in Amersfoort.
  4. De ballotagecommissie neemt een definitieve beslissing.

Uiteraard krijg je over alle genomen beslissingen een bericht. Wil je meer informatie, dan kun je mailen naar info@deploegh.nl

Wilt u lid worden?

De eerstvolgende ballotageprocedure vindt plaats in het najaar van 2020, uiterste aanmelddatum is 10 september 2020.

Klik hier voor het aanmeldingsformulier:.

Belangrijke data hierbij:
Uiterste aanmeld datum digitaal 10 september 2020
Datum voorselectie 21 september 2020
Aanleveren werk bij galerie 6 oktober 2020, 14.00 – 16.00 uur
Datum definitieve selectie 6 oktober 2020
Ophalen werk  7 oktober 2020, 14.00 – 16.00 uur

 

Heb je een vraag?
Stuur een bericht!