Grafiek | Tekenkunst | Illustratie

Annette Fienieg

Afgestudeerd aan de afdeling Grafiek van de Academie van Beeldende Kunsten, Utrecht, in 1985. Woont en werkt in Utrecht als grafisch kunstenaar en illustrator.

Annette Fienieg (Den Haag, 1959) is afgestudeerd in de technieken droge naald-ets en lithografie, waarvoor zij stage liep bij Peacock Printmakers in Aberdeen, Schotland in 1985. Na haar opleiding werd zij uitgenodigd als ‘artist in residence’, door Highland Printmakers in Inverness, ook in Schotland in 1990. Tegenwoordig werkt ze voornamelijk in sjabloondruk. Door het over elkaar heen drukken van transparante kleuren is het resultaat enigszins aquarelachtig. Door de fragiliteit van deze techniek zijn de oplages niet groot. Onderwerpen zijn landschappen, stadsgezichten, stillevens en portretten.

In de zomer van 2002 werd Fienieg uitgenodigd door de Tsjechische stad Pardubice om mee te doen aan de Internationale Openlucht Kunst Biënnale, waarbij om de twee jaar kunstenaars uit verschillende landen wordt gevraagd de stad Pardubice in beeld te brengen. In de zomer van 2004 werd dit werk in Pardubice geëxposeerd. Fienieg werkt ook als illustrator van kinderboeken voor diverse Nederlandse en Duitse uitgevers. Van haar illustraties zijn regelmatig (reizende) tentoonstellingen.

Daarnaast maakt Fienieg theateraffiches en CD-hoesjes voor diverse opdrachtgevers, als Theater Hofplein, Rotterdam en Parea Records, Amersfoort.

Eigen website

annettefienieg.nl

Facebook

 

Instagram

 

Categorieën

Grafiek
Tekenkunst
Illustratie