grafiek, gemengde technieken en fotografie

anton staartjes

Na mijn opleiding aan de Rietveld Academie (1970-1975) werkte ik een aantal jaren als vrij-werkend beeldend kunstenaar in de disciplines grafiek, gemengde technieken en fotografie. In opdracht maakte ik monumentale kunsttoepassingen onder andere voor het Centraal Kantoor van de GG & GD en de voorgevel van het Polanentheater.
Na 1990 verlegde het zwaartepunt van mijn activiteiten zich naar toegepast werk. Als fotograaf/vormgever werkte ik onder andere voor het Amsterdams Historisch Museum, PTT-Telefoondistrict Amsterdam en diverse Rabobanken in Nederland. Voor documentaties, showmappen en websites specialiseerde ik me in het fotograferen van het werk van beeldend kunstenaars en ontwerpers.

Alles verandert… Inmiddels werk ik alweer een aantal jaar als vrij-werkend beeldend kunstenaar en gebruik daarbij fotografie als beeldend middel. Veel van mijn fotografisch werk heeft een relatie met de grafiek en gemengde technieken die ik destijds maakte.
In steden als Casablanca, Lille, Avignon, Venetië en Rome maakte ik veel foto’s. Het zijn afbeeldingen van muren waarbij deuren, ramen en doorgangen de compositie vormen. Vlakverdeling en structuren zijn voor mij belangrijker dan een ‘fotografische’ weergave van de werkelijkheid.

Een andere passie is mijn voorliefde voor landschappen. Het Nederlandse landschap is op onverwachte momenten in een betoverende pracht af te beelden.

Categorieën

grafiek
gemengde technieken
fotografie