grafiek

Gea Karhof

Het werk van Gea Karhof neemt in de wereld van de prentkunst een unieke plaats in. Na haar opleiding aan de Rietveldacademie in Amsterdam ontwikkelde zij een heel persoonlijke toepassing van de etstechniek. De prenten van Gea Karhof worden in een beperkte oplage gedrukt en daarna met de hand ingekleurd.

Op een prent visualiseert Gea Karhof een grenzeloze wereld waarin vele culturen samengaan. Ze maakt reizen naar verre cultuurgebieden welke een eindeloze inspiratiebron vormen. Maar ook de striphelden uit haar jeugd krijgen een plaats in haar werk, waarin heden en verleden in een sprookjesachtige wereld samenkomen.
Gea Karhof exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Werk bevindt zich in collecties van particulieren, instellingen en bedrijven.

Gea Karhof en Nan Mulder hebben in 2007 met twee Nepalese kunstenaars de groep ‘Double Vision’ opgericht. Verwante kunstenaars uit Azië en Europa organiseren uitwisselingstentoonstellingen. De eerstkomende expositie is in jan/feb 2013 in Islamabad en Lahore-Pakistan.

In 2010 werd het boek ‘Gea Karhof, Grenzeloze grafiek’ gepresenteerd met een overzichtstentoonstelling bij Galerie de Ploegh. Deze oeuvrecatalogus is verkrijgbaar bij Galerie de Ploegh of te bestellen bij uitgeverij De Kunst.

Eigen website

geakarhof.nl

Facebook

 

Instagram

 

 

Categorieën

grafiek