Grafiek | Schilderkunst | Tekenkunst

Hadewijch Ouwendijk

Per 1 januari 2020 ben ik lid geworden van De Ploegh. Ruim 20 jaar woon en werk ik in Amersfoort en ook ruim 20 jaar volg ik De Ploegh. Pas vorig jaar na veel experimenteren met verschillende grafische en schildertechnieken voelde ik mij zeker genoeg om me bij de sympathieke Landelijke Kunstvereniging De Ploegh aan te sluiten. Wat mij aantrekt in De Ploegh, is de veelzijdigheid aan disciplines die wordt vertegenwoordigd. De Ploegh geeft je als kunstenaar de mogelijkheid te exposeren. Er wordt jaarlijks een rooster opgesteld waarbij je kunt kiezen aan welke expositie je mee wil doen. Dat vind ik een aardige manier om niet gedwongen te worden in keuzes van exposities waar je eigenlijk geen feeling mee hebt. Bovendien woon en werk ik in Amersfoort en wil ik ook zelf iets betekenen voor De Ploegh. Niet aanleunen tegen de mensen die het toch wel doen, maar ook wezenlijk een bijdrage leven aan het rollen en runnen.

In mijn werk word ik geinspireerd door beelden uit mijn directe omgeving. Naast het intensief experimenteren met allerlei variaties en nuances die de etstechniek biedt, schilder ik direct met mes en olieverf op het doek, nadat ik met acryl een onderlaag heb aangebracht.
Het is veelal een zoektocht naar de balans tussen enerzijds stilte en anderzijds beweging. Ik vind deze stilte in de natuur.
Ik werk aan mijn doeken met traditionele olieverf. Kleuren worden aangebracht in een proces van verwijderen en weer toevoegen. Laag over laag, dag na dag.
Mijn etsen, schilderijen en monoprints zijn niets anders dan een dialoog met dat wat in mij leeft. Elk werk is weer een ontdekking en inspireert weer om verder te gaan…..mijn leven lang.

Ruim 20 jaar heb ik gewerkt in het atelier aan Muurhuizen 100b in Amersfoort en deed vanaf het begin mee aan de indertijd zeer goed bezochte en succesvolle Kunstkijkroute. Na in november 2018 een periode van 8 maanden een vervangend atelier in het buitengebied bij Maarsbergen te hebben gevonden (het pand aan de Muurhuizen 100b staat zo’n beetje op instorten), werk ik sinds 1 juni 2019 in mijn atelier aan de Hellestraat 24 (ingang Torenstraat) in Amersfoort, waar iedereen altijd welkom is, gewoon om te komen kijken, maar ook voor een kritische blik op mijn werk. Daar ben ik altijd voor in.

Eigen website

hadewijchouwendijk.com

Email

hadewijchouwendijk@gmail.com

Facebook

 

Instagram

 

Categorieën

Grafiek
Schilderkunst
Tekenkunst