Grafiek | Schilderkunst | Ruimtelijk werk

Jan van Dijk

Jan van Dijk verbeeldt zijn eigen wereld ; een gefantaseerde werkelijkheid .Hij maakt daarmee zijn dromen zichtbaar en tastbaar. Al schilderend zoekt hij graag de contrasten op, maar evenzogoed moet de balans gevonden worden. Een zoektocht naar kracht of juist het kwetsbare.
Kunst is voor hem ook een schuilplaats; om te ontsnappen aan het grijs. Het is belangrijk, dat een poƫtische ondertoon voelbaar en zichtbaar blijft. Vaak werkt hij aan een serie, waarbij een thema als uitgangspunt kan dienen.
De basis van zijn werk is toch vooral schilderen. Daarnaast is grafiek en dan met name zeefdruk belangrijk, omdat deze techniek dicht bij schilderen blijft. Meestal is zijn werk abstract, de meest pure vorm van schilderen. Soms als uitgegaan wordt van een foto, is dit de leidraad van het beeld.

In zijn 3-dimensionale werk worden diverse materialen gebruikt. Keramiek, glas, plastic, hout of metaal. Het werken aan beelden vraagt een geheel andere aanpak en inzicht. Dit is te zien in zijn werken in de openbare ruimte en Land art projecten.
Het maken van beelden is het tekenen in de ruimte.

Eigen website

janvandijkart.nl

Facebook

 

Instagram

 

Categorieƫn

Grafiek
Schilderkunst
Ruimtelijk werk