Schilderkunst | Grafiek

Nan Mulder

Nan Mulder is opgeleid in grafiek en schilderen aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam, de Kunstacademie in Kraków (Polen) en studeerde ook af in Engelse Literatuur aan de Universiteit van Edinburgh (Schotland).
Zij heeft les gegeven in grafiek aan Edinburgh College of Art en Dun Laoghaire School of Art & Design Dublin (Ierland), en masterclasses in mezzotint gegeven in Schotland, Noord Ireland, UK, Nederland, België, Rusland en Pakistan.
In haar grafiek is zij gespecialiseerd in de mezzotint. Zij wordt als één van de internationale experts in deze techniek beschouwd en werd in 2015 uitgenodigd om lid te zijn van de jury die de prijzen uitreikte op het 3e International Mezzotint Festival in Ekaterinburg in Rusland. In 2017 werd zij hier, op het 4e IMF, bekroond tot Internationale Mezzotint Ambassadeur. Ook werd zij twee maal uitgenodigd deel te nemen aan het International Graphic Symposium at Castle Mojmirovce in Slowakije en was zij artist-in-residence in 2016 in de ZairaZaka Studios near Islamabad in Pakistan. Naast mezzotinten maakt Mulder ook linoleumsnede. Zij neemt regelmatig deel aan exposities in binnen en buitenland.
Na ruim 30 jaar in Schotland en Ierland te hebben gewoond, keerde Mulder in 2013 terug naar Nederland. Naast LKV de Ploegh is zij ook lid van het KCB (KunstenaarsCentrum Bergen), Grafiekgroep Bergen en PCANZ (Print Council Aotearoa New Zealand). De beelden en indrukken van de vele reizen die zij maakt laten sporen achter in haar werk. Zij zoekt naar manieren om een verborgen verhaal te vertellen, en hoewel het resultaat figuratief is, is het eerder een verwijzing naar, dan uitleg van dat verhaal. Richard Noyce in zijn boek ‘Printmaking of the Beaten Track’ beschreef haar werk als hebbende: ….a mysterieus presence and the familiarity of a fading dream’.

Categorieën

Schilderkunst
Grafiek