Grafiek

Philip Wiesman

 

Philip Wiesman is in 1946 aan de oostzijde van de stad Utrecht geboren, van waaruit het Kromme Rijn gebied en de Utrechtse Heuvelrug niet moeilijk zijn te bereiken. Het is deze omgeving, waarin hij in zijn jeugd veel vertoefde. Later werd deze streek als kunstenaar een belangrijke bron van inspiratie.

Het was van 1967 tot 1971 dat Philip op Academie Artibus onderricht heeft genoten in de schilderkunstige vakken. In het bijzonder ging zijn aandacht uit naar de grafische technieken. Omdat Philip al eerder vanuit Utrecht was verhuisd naar de rand van de Heuvelrug, was het na zijn opleiding niet moeilijk zijn onderwerpen te vinden.

Veel van zijn etsen zijn dan ook op deze omgeving geïnspireerd. Inmiddels is Philip in Noord–Holland aan de zeekust in Schoorl gaan wonen, dat ressorteert onder de gemeente Bergen. Hier bevinden zich de breedste en hoogste duinen van Nederland. Ook deze omgeving lag hem altijd zeer na aan het hart, hetgeen blijkt bij het bekijken van zijn etsen.

Hij is vanaf 1973 gaan exposeren. Enkele musea hebben in de loop van de jaren etsen van hem aangekocht, zoals het Centraal Museum Utrecht en Museum Boijmans & Van Beuningen.

Eigen website

wiesman.com

Facebook

 

Categorieën

Grafiek