Unwritten Thoughts

6 t/m 12 september 2021

Een DUO Expositie van twee beeldend kunstenaars, Charlotte Burgmans en Willemijn van Dorp.

Charlotte Burgmans en Willemijn van Dorp laten hun nieuwe werk zien dat merendeels in de afgelopen coronatijd is ontstaan. Hoewel hun uitgangspunten en werkwijzen verschillen komen abstractie en subtiliteit in hun werk opvallend overeen.

 

`Ooit’ was voor Willemijn het ritme van stromend water zowel inspiratiebron als de weg naar abstractie. Hoewel incidenteel nog zichtbaar, versmolt dat thema inmiddels in puur non-figuratief werk, meestal zonder binding met een specifiek onderwerp. In haar schilderijen en werk op papier geen verhalen, geen maatschappelijke betrokkenheid; slechts de vreugde van lichtheid en kracht die zij in haar werk zoekt.

Charlotte’s serie ‘Organized Chaos’ is het resultaat van haar drang om orde te scheppen in chaos. Zij ontwikkelde een fascinatie voor de ‘ZERO Art’ beweging, wat duidelijk is te zien in haar recente werk. Het spel van licht en schaduw en de rustgevende sfeer intrigeren haar. Deze elementen resulteerden in de serie wandreliëfs gemaakt op basis van geometrische patronen en handgemaakte kleistrips.

Bezoek de expositie

Open:
9 t/m 12 september
Do / vrij 11.00 – 17.00 uur
Zat / zo 13.00 – 17.00 uur

Agenda

De kunstenaars zijn op de volgende dagen aanwezig:

Donderdag 9 sept:
– Willemijn van Dorp & Charlotte Burgmans
Vrijdag 10 sept:
– Willemijn van Dorp
Zaterdag 11 sept:
– Charlotte Burgmans
Zondag 12 sept:
– Willemijn van Dorp & Charlotte Burgmans.