Teatro congelato & Nature back in balance

 

11 t/m 17 oktober 2021

Boudewijn Korsmit:

‘In een tijd dat we via een paar muisklikken of swipen toegang hebben tot het mondiale gebeuren, reflecteer ik via mijn kunstarbeid daarop. Via assembleren, schep ik mijn eigen wereld, fragmentarisch en samen één geheel vormend. Hierbij maak ik gebruik van papier restmaterialen, zoals kleurrijke verpakkingen, illustraties en teksten uit tijdschriften. Lijm en verf verbinden het geheel tot een autonoom kunstwerk.’

 

Brandtrem Assemblage 2019 67 X 65cm

Nature back in balance

Deze serie panelen hebben als onderliggende gedachte: de aandacht te vestigen op onze wegwerpcultuur, die onze natuur op grote schaal verstoort. Inspelend op deze milieuaspecten, waarbij vooral de diversiteit in het geding is creëert Boudewijn werken die in hun complexiteit wezenlijk in balans zijn.

Atelier Assemblage 2020

Teatro congelato 

is de titel van een reeks werken, waarbij de papiersculpturen geplaatst zijn op zuilen.De zuilen staan symbool voor verheffing, waarbij de kapitelen het beeld versterken.

Net als standbeelden, zijn de figuren als bevroren in een bepaalde houding weergegeven.

Studiolomobile

Tijdens de tentoonstelling zal Boudewijn Korsmit werken aan onderdelen voor zijn project “Studiolomobile”, die hij later in de studiolomobile zal plaatsen. Dit wordt een privé ruimte, een kunstkamer, nu nog een atelier, straks een transportabel kunstobject.

Lees hier meer over Boudewijn Korsmit. 

Bezoek de expositie

Open:
Do / vrij 11.00 – 17.00 uur
Zat / zo 12.00 – 18.00 uur

Agenda

Informatie volgt