Verbeelding brengt je overal

Galerie De Ploegh is voorlopig gesloten in verband met de corona-maatregelen.

Hou de website of nieuwsbrief in de gaten over meer informatie over de exposities. 

Galerie de Ploegh

‘Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal’ (Albert Einstein)

 

In vijf ateliers werken vijf kunstenaars aan hun oeuvre, niet schatplichtig aan trends, niet gestoord door opinies. Een oeuvre dat zich bij alle vijf ook niet direct laat plaatsen: beelden van de stilte, de droom, de eenzaamheid, de natuur. Je ziet mensfiguren die een magische vluchtroute zoeken, terug naar de ongerepte wildernis, maar ook naar hun eigen ongetemde natuur. Je ziet ook figuren die onverstoorbaar lijken en niet van deze wereld zijn: de beschouwer komt niet verder dan een begin van een vermoeden. Het zijn momentopnames, gebaseerd op indrukken en observaties, waarna fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen.

Het werken aan een schilderij of beeld is voor alle kunstenaars een zoektocht en het werk zelf is het antwoord, een precair geheel, waarbij iets kon ontstaan dat de kunstenaar eigenlijk voor ogen had. Geen rationele antwoorden maar gevoelsmatig onderzoek dat zijn beslag vindt in een unieke beeldtaal.
Het heeft geleid tot een veelzijdige expositie met krachtig en fantasievol werk, uitgevoerd in diverse disciplines: schilderijen, tekeningen en keramiek. Vanaf 19 november te zien in Galerie de Ploegh.

 

Deelnemende kunstenaars

Sari Piek

Ludmilla van der Spoel (gast-kunstenaar)

Maartje Strik

Jeannet Klement

Marieloes Reek

Agenda

Tot en met 19 januari 2021 zal De Ploegh gesloten zijn. Wij wensen iedereen prettige feestdagen en een gelukkig & gezond 2021. Houd de website in de gaten voor updates over onze tentoonstellingen.