Verbeelding brengt je overal

De expositie ‘Verbeelding brengt je overal’ kan nog enkele dagen bezocht worden.
Van 4 t/m 7 maart is de expositie te bezichtigen.
Op alle dagen kun je een half uur reserveren tussen 11.00 en 17.00 uur via info@deploegh.nl

Galerie de Ploegh

‘Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal’ (Albert Einstein)

 

In vijf ateliers werken vijf kunstenaars aan hun oeuvre, niet schatplichtig aan trends, niet gestoord door opinies. Een oeuvre dat zich bij alle vijf ook niet direct laat plaatsen: beelden van de stilte, de droom, de eenzaamheid, de natuur. Je ziet mensfiguren die een magische vluchtroute zoeken, terug naar de ongerepte wildernis, maar ook naar hun eigen ongetemde natuur. Je ziet ook figuren die onverstoorbaar lijken en niet van deze wereld zijn: de beschouwer komt niet verder dan een begin van een vermoeden. Het zijn momentopnames, gebaseerd op indrukken en observaties, waarna fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen.

Het werken aan een schilderij of beeld is voor alle kunstenaars een zoektocht en het werk zelf is het antwoord, een precair geheel, waarbij iets kon ontstaan dat de kunstenaar eigenlijk voor ogen had. Geen rationele antwoorden maar gevoelsmatig onderzoek dat zijn beslag vindt in een unieke beeldtaal.
Het heeft geleid tot een veelzijdige expositie met krachtig en fantasievol werk, uitgevoerd in diverse disciplines: schilderijen, tekeningen en keramiek. Vanaf 19 november te zien in Galerie de Ploegh.

 

Deelnemende kunstenaars

Sari Piek

Ludmilla van der Spoel (gast-kunstenaar)

Maartje Strik

Jeannet Klement

Marieloes Reek

Agenda

De expositie ‘Verbeelding brengt je overal’ is van 4 t/m 7 maart nog te zien.

Op alle dagen (dus ook in het weekend) kun je een half uur reserveren tussen 11.00 en 17.00 uur. Reserveren moet minimaal 4 uur voor je komst, en er kunnen maximaal 2 personen tegelijkertijd aanwezig zijn. Reserveren kan via info@deploegh.nl.