Nieuwsbrief december 2020

De komende traditionele maand is er een die we niet snel zullen vergeten. Al is nog veel onzeker, een ding staat vast: de kunstenaars van De Ploegh staan niet stil. Dat kun je zien in de galerie, waar de expositie ‘Verbeelding brengt je overal’ te zien is. Je kunt de deelnemers ook live aan de slag zien. Lees snel verder.
IMG_2794

Rondleiding ‘Verbeelding brengt je overal’

Tot en met 3 januari 2021 is de expositie ‘Verbeelding brengt je overal’ te zien in de galerie. Vijf kunstenaars lieten zich in hun eigen ateliers inspireren door Einsteins quote, wat leidde tot krachtig en fantasievol werk, uitgevoerd in diverse disciplines: schilderijen, tekeningen en keramiek. Op 19 december zal Simone Smits (Art mediator) rondleidingen langs de werken verzorgen, om 14.00 en om 16.00 uur. Wil je daarbij aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar info@deploegh.nl en geef aan met hoeveel personen en op welk tijdstip je wilt komen.
Gedurende de expositie werken de deelnemende kunstenaars aan een gezamenlijk kunstwerk, waarbij je live aanwezig kunt zijn. Kijk op www.deploegh.nl om te zien wie op welke datum aanwezig is.
IMG_2797

Afscheid Adriana Nichting en

Albert van Ool


Sinds november heeft het bestuur van De Ploegh een nieuwe voorzitter. Adriana Nichting heeft na 2 jaar haar taken overgedragen aan Lex van de Haterd. De afgelopen maanden was hij op de achtergrond al aanwezig, zodat Adriana zich volledig heeft kunnen richten op alle activiteiten rondom ons 75-jarig jubileum. Het resultaat van haar inspanningen zijn vier verschillende exposities op vier locaties in Amersfoort geweest. Adriana zal als kunstenaar nog wel verbonden blijven aan De Ploegh.

In de galerie zullen we binnenkort ook een bekend gezicht gaan missen. Vanaf 1 januari a.s. stopt Albert van Ool als vrijwilliger bij De Ploegh. Albert is een bekend gezicht in de galerie. Naast het ontvangen van gasten, heeft hij zich de afgelopen vijf jaar enorm ingezet voor de kunstenaars bij het inrichten van exposities en de promotie van De Ploegh. Wil je Albert persoonlijk bedanken? Tot januari is hij op iedere donderdag in de galerie aanwezig.

Namens alle kunstenaars, vrijwilligers en bestuur van De Ploegh, bedankt Adriana en Albert!
openingstijden

Openingstijden galerie december

Galerie de Ploegh is gedurende de maand december geopend op de reguliere tijden. Dat is op donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op eerste en tweede kerstdag 25 en 26 december en op nieuwjaarsdag 1 januari is de galerie echter gesloten.
De galerie valt niet onder musea. Daarom kun je ons zonder vooraf te reserveren bezoeken. We kunnen echter maximaal 10 bezoekers tegelijkertijd in de galerie toelaten. Bij drukte verzoeken wij je in de Theaterplaza te wachten. Activiteiten rondom exposities kunnen een maximaal aantal deelnemers hebben of zelfs besloten zijn. Controleer daarvoor eerst de website.

Grafiekmanifestatie 2021

Achter de schermen wordt er alweer volop gewerkt aan de jaarlijkse grafiekmanifestatie, die van 10 januari tot en met 28 februari zal plaatsvinden. De grafiekmanifestatie laat zien hoe toegankelijk kunst is. Daarom aan de organisator van de jaarlijkse Grafiek manifestatie Frits Nolte de vraag: Wat is grafiek en multiples?

NOLTE-Frits-Op-sterke-benen-haar-eigen-weg-linosnede-2013-27-x-19-cm
collage-1a

AAF online

De Affordable Art Fair is een jaarlijks terugkerende internationale kunstbeurs. Op de beurs wordt werk aangeboden van gevestigde kunstenaars en jong talent. Het doel van de beurs is kunst bereikbaar te maken voor een zo groot mogelijk publiek. Dit jaar is de beurs niet te bezoeken, maar wordt werk digitaal aangeboden. Ook De Ploegh zal van een aantal leden werk aanbieden en is vertegenwoordigd door Nicolette Bénard, Janine Eshuis, Thijmen van Kooij, Suus Kooijman en Thea Vos.
Vanaf 1 november 2020 t/m 31 december 2021 kun je het werk bekijken en kopen.

De Ploegh in de sociale media

facebook twitter instagram youtube linkedin