Nieuwsbrief november 2020

Tot 8 november 2020 zijn de jubileumexposities van LKG de Ploegh nog te zien in museum Flehite, het Rietveldpaviljoen en de galerie. Heb je nog geen gelegenheid gehad om deze te bezichtigen? Plan dan snel een bezoek in.
Let op: voor museum Flehite en het Rietveldpaviljoen moet je vooraf reserveren, bij de galerie kun je gewoon binnenlopen.
K-0844-Cr-E
Foto: Eef Balvers

Ploegh-kunstenaars pakken groots uit in het Rietveldpaviljoen

Geïnspireerd door een citaat van Gerrit Rietveld geven de kunstenaars van LKG de Ploegh hun zielenroerselen prijs. De expositie is slechts korte tijd te zien, maar er is bijzonder krachtig werk te zien. Bezoeken van deze expositie kan nog tot en met 8 november. Wil je een van de kunstwerken kopen, maar heb je daarvoor niet direct de financiële gelegenheid? Dan kun je gebruik maken van de kunstkoopregeling. Op de website www.kunstkoop.nl vind je de voorwaarden en de werkwijze van KunstKoop.
poster A4

75 jaar De Ploegh

In het jaar waarin coronacrisis de boventoon voerde, vierde LKG de Ploegh haar 75-jarig jubileum. Dankzij de flexibiliteit van onze kunstenaars, zijn op 4 verschillende plekken in Amersfoort grootse tentoonstellingen ontstaan. De activiteiten rondom het jubileum zijn nog te zien tot en met 8 november in Galerie de Ploegh, het Rietveldpaviljoen en museum Flehite. De historische tentoonstelling in Archief Eemland loopt nog tot 31 maart 2021. Heb je nog ruimte in je agenda? Kom dan zeker nog een keer langs op een van de locaties.

Kunstenaarsgesprek in het Rietveldpaviljoen

Op zondag 1 november van 11.00 tot 12.00 uur gaat Frits Nolte – zelf beeldend kunstenaar – in gesprek met drie exposanten van de expositie 'De zielenroerselen' in het Rietveldpaviljoen, in Amersfoort. De kunstenaars zijn Jelle van Houten (gastexposant van De Ploegh) en Marit Otto en Rian Peeperkorn (leden van De Ploegh). In het kunstenaarsgesprek vertellen de kunstenaars over materiaal, techniek en over wat hen beweegt. Centraal staat de vraag: hoe vertalen zij hun ideeën in kunst? Aan de bezoekers wordt de vraag gesteld: wat doet jou verwonderen? Na afloop is er tijd voor nadere kennismaking met de kunstenaars. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar, dus reserveer snel. De toegang is gratis.
K-0840-Cr-E
Foto: Eef Balvers
VBJO - Marieloes Reek - Podcast

Verbeelding brengt je overal

Op dit moment wordt door enkele Ploegh-kunstenaars alweer de volgende expositie voorbereid. De titel van deze tentoonstelling is ontleend aan een citaat van Albert Einstein: ‘Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal.’ Vanaf 19 november zijn de werken te zien in de galerie.

De Ploegh in de sociale media

facebook twitter instagram youtube linkedin