Nieuwsbrief februari 2021


LKG de Ploegh moet haar deuren nog even gesloten houden, maar zit zeker niet stil. Stap voor stap werken we bijvoorbeeld aan een verbeterde versie van onze website, die bij de expositie Grafiek & Multiples al zichtbaar is. Deze maand stellen we ook drie van de negen nieuwe leden aan je voor. We hopen snel hun werk in onze toekomstige exposities te kunnen laten zien. Nu alvast een digitaal voorproefje.
IMG_3907

Kunst met korting - Grafiek & Multiples 2021

De voorbereidingen voor de expositie Grafiek & Multiples (voorheen: Grafiekmanifestatie) zijn in volle gang. Zoals ieder jaar bieden alle deelnemende kunstenaars een werk aan tegen de speciale prijs van € 133,- (excl. lijst). Op de website kun je deze werken al bekijken. Heb je op basis daarvan al interesse in een bepaald werk? Neem dan contact op via e-mail info@deploegh.nl voor meer informatie over de beschikbaarheid.
OCG950-50-6cmCBurgmansML

Nieuw lid: Charlotte Burgmans

“De ‘Organized Chaos’ serie is het resultaat van mijn verlangen om verbondenheid en orde te creëren in chaos.” Charlotte Burgmans heeft altijd interesse gehad in minimalisme en de zero kunststroming. Dit heeft haar werk zeker heeft beïnvloed. De afgelopen jaren richt Burgmans zich vooral op wand reliëfs en abstracte werken, waarin lijnen, licht en schaduw een belangrijke rol spelen.

Nieuw lid: Liselotte Schut

"Mijn werk kenmerkt zich door een avontuur met lijn, kleur en materiaal die de gekozen vorm kracht moeten geven. De vorm komt voort uit het dagelijks leven, iets valt op: een woord, een zin, een flard van een herinnering, een blik van de ander. Deze ‘ontmoeting’ zoekt een weg naar beeld."

Liselotte Schut 'het wachten' 18x13 linodruk
Afbeelding3

Nieuw lid: Ilse van Garderen

“In mijn werk onderzoek ik de dichotomie die bestaat tussen eenvoud en complexiteit, zowel van motief als van gebruikte materialen. In mijn recente tekeningen wordt een gewaad of een vat afgebeeld op een achtergrond van intens zwart gemaakt door gecomprimeerd houtskool op handgeschept drukpapier.”
collage-1a

Steun jij De Ploegh op AAF online?

De Affordable Art Fair biedt dit jaar de digitale mogelijkheid om kunst te kijken en kopen. Ook LKG de Ploegh neemt deel aan deze beurs. Tot 31 december zijn werken te zien van: Nicolette Bénard, Janine Eshuis, Thijmen van Kooij, Suus Kooijman en Thea Vos. Bovendien kun je de galerie en onze kunstenaars steunen, door via de site De Ploegh te liken. Hoe meer likes, hoe meer bekendheid voor De Ploegh. Klik snel op onderstaande button.

De Ploegh in de sociale media

facebook twitter instagram youtube linkedin