Beste lezer,

Vanaf 2 maart mogen de deuren van galerie De Ploegh weer op reservering open. Lees onderstaand verder over de mogelijkheden.
IMG_4334

Nog deze week te zien: 'Verbeelding brengt je overal'

Vanaf deze week mogen wij de galerie weer op afspraak openen. Daardoor is de expositie ‘Verbeelding brengt je overal’ nog een aantal dagen te zien. Van 4 t/m 7 maart is de laatste kans, om de werken van de 5 deelnemende kunstenaars te zien. Wij openen iedere dag – dus ook in het weekend – om 11.00 uur en ontvangen maximaal 2 personen in tijdslots van 30 minuten. Wil je reserveren voor je bezoek? Neem dan contact op via e-mail info@deploegh.nl.
anton_staartjes_Muur_fotografie_1
anton_staartjes_Muur_fotografie_3

Nieuw lid: Anton Staartjes

Na zijn opleiding aan de Rietveld Academie (1970-1975) werkte Anton Staartjes een aantal jaren als vrij-werkend beeldend kunstenaar in de disciplines grafiek, gemengde technieken en fotografie. In opdracht maakte hij monumentale kunsttoepassingen onder andere voor het Centraal Kantoor van de GG & GD en de voorgevel van het Polanentheater.
Nieuw lid: Boudewijn Korsmit

Voor Boudewijn Korsmit is beeldende kunst maken als het vertellen van verhalen. Hij is ook een verzamelaar en kan moeilijk dingen weggooien. Mooie verpakkingen zoals whiskydozen, krijgen bij Boudewijn een nieuw leven en in zijn panelen verwerkt hij resten papier en karton.


e. Boudewijn Korsmit, Vapourer, 158 X 118 cm
A Nichting Caprice 'Kus me' 9x9x14cm keramiek+lakdoosje

Nieuw lid: Adriana Nichting

Adriana Nichting studeerde in de jaren ’70 in Utrecht: Nederlands aan de universiteit, drama en monumentale vormgeving aan de hogeschool. Zij is haar hele leven blijven ‘doorleren’ (Rietveldacademie A’dam, studiereizen en workshops ICT en 3D-printing bv.) en combineerde een baan (in het onderwijs) steeds met eigen beeldend werk.

Expositie Grafiek & Multiples

Vanaf 11 maart is de expositie Grafiek & Multiples te zien in de galerie. Deze expositie wordt dit jaar voor de 38e keer georganiseerd. De galerie is uitsluitend op afspraak geopend. Wij ontvangen maximaal 2 personen tegelijkertijd in tijdslot van 30 minuten. Reserveren kan per e-mail: info@deploegh.nl.

PIANAROSA-Margherita-de hamamelys bloeit- droge naald-2020- 20x24 cm
WELLING - Erica - Novalis-I - fotografietechniek - 2021 - 50x50cm

Welke naam spreekt jou aan?

Ieder jaar bieden de kunstenaars tijdens Grafiek & Mutiples een werk aan, tegen een speciale prijs, de zogenaamde prijsprent. Over de jaren heen, exposeren we echter naast grafisch werk ook multiples. De term prijsprent dekt daarmee niet meer de lading. Maar hoe noemen we het dan? Daar zijn we nog niet uit en daarom vraagt LKG de Ploegh jouw hulp. Via onderstaande knop kun je aangeven, welke naam jouw voorkeur heeft of hoe jij vindt dat we de prijsprent voortaan moeten noemen.

De Ploegh in de sociale media

facebook twitter instagram youtube linkedin