Beste lezer,

De afgelopen maand mochten wij de deuren van de galerie weer openen voor bezoekers. Weliswaar zijn er nog beperkende maatregelen, maar we zijn heel blij dat de kunstwerken van onze leden weer live te bezichtigen zijn. Deze maand stellen wij graag nog drie nieuwe leden van De Ploegh voor, die per dit jaar onze vereniging verrijken. En tegelijkertijd wordt er gewerkt aan de volgende expositie ‘Keerzijde van de Vrijheid’ die op 22 april start.
IMG_4690

Reserveer je bezoek aan: 'Grafiek & Multiples'

De expositie Grafiek & Multiples is voor De Ploegh een jaarlijks terugkomende expositie. Dit jaar organiseren wij hem voor de 38e keer. De populariteit van de expositie bleek maar weer afgelopen weken. Wij hebben een heleboel bezoekers mogen verwelkomen in de galerie en een groot deel van hen ging weer met een werk naar huis. Ben jij nieuwsgierig naar het werk? Of heb je interesse in de 'Kunst met Korting'? Grafiek & Multiples is nog te bezoeken tot en met 18 april. Je kunt een half uur reserveren, voor een bezoek op donderdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Ook 1e en 2e Paasdag is de galerie geopend, van 13.00 tot 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie over Grafiek & Multiples. Reserveren voor je bezoek doe je via onderstaande knop.
Bos-boomtoppen-kl
waterval-kl

Nieuw lid: Kedo Erné

Kedo Erné heeft een lange staat van dienst als zelfstandig beeldend kunstenaar en was daarnaast docent ruimtelijk/plastisch vormen bij verschillende onderwijsinstellingen. Sinds 2008 is zij overgestapt op Fotografie. Haar idee over fotografie is: Alles kan en mag, er zijn geen regels. Alles wat zij met de camera en eventuele bewerkingen kan doen om een “BEELD” te maken is gepermitteerd. Veel van haar fotobeelden zijn metaforen voor menselijke emoties en gevoelens, en de schoonheid van de natuur.

Nieuw lid: Rachel de Liefde

Als kind ontwikkelde Rachel de Liefde met haar vader in de doka filmpjes. Wat daar ontstond was in haar ogen net magie en dat is zo gebleven. Inmiddels is zij afgestudeerd aan de fotoacademie en werkzaam als autonoom fotograaf. Fotografie is voor haar meer dan magie, het is haar passie. Ze legt met liefde de schoonheid, de vergankelijkheid, de erotiek, de kunst en de stiltes van het leven vast. Deze vangt ze in beelden vol poëzie om de kijker te prikkelen en uit te dagen.
Rachel de Liefde Fotografie
Rachel de Liefde Fotografie
Blow me away (1), 12x17 cm., Monotype, Yvonne van Woggelum
Blow me away (7), 12x17 cm. Monotype, Yvonne van Woggelum

Nieuw lid: Yvonne van Woggelum


Naast het maken van grote schilderijen, bevolkt door mensen in een realistische beeldtaal, waar een strenge formaliteit heerst en een strakke ordening van de compositie, maakt Yvonne van Woggelum voor de afwisseling kleine etsjes (monotypes). Deze afwisseling is nodig om het lange werkproces van een groot schilderij vol te houden. Het enorme contrast kan bijna niet groter zijn, in maat maar ook in onderwerp.

Wordt verwacht: Keerzijde van de Vrijheid

Er wordt door 17 kunstenaars hard gewerkt aan de volgende expositie: Keerzijde van de Vrijheid. Deze expositie kon vorig jaar helaas niet doorgaan. Nu hopen wij dat de werken vanaf 22 april te bezichtigen zijn in de galerie. Binnenkort zal meer informatie worden geplaatst op onze website. Houd de website daarom goed in de gaten voor meer informatie.
Openingstijden2

Ben jij al vriend van De Ploegh?

Ondanks het moeilijke afgelopen jaar, werkt De Ploegh met vertrouwen aan de toekomst. Met de creativiteit van onze ledenkunstenaars zijn wij in staat om mooie kunstwerken te blijven laten zien. Helaas was door corona de galerie slechts mondjesmaat te bezoeken, wat natuurlijk ook andere consequenties heeft. LKG de Ploegh heeft in die periode een flink aantal nieuwe vrienden gevonden, die de kunst financieel een stukje ondersteunen. Wij zijn erg dankbaar voor hun hulp. Wil jij ook De Ploegh als vriend ondersteunen? Lees op de website over de mogelijkheden.

De Ploegh in de sociale media

facebook twitter instagram youtube linkedin