Beste lezer,

Na de succesvolle expositie Grafiek & Mutliples, is de galerie alweer ingericht met nieuwe werken in de expositie Keerzijde van de Vrijheid. Lees snel verder over de huidige en komende tentoonstellingen.
Marit-A-Otto-MUSTHEAVEN-acrylic-on-canvas-2020-100x100cm-

Keerzijde van de Vrijheid

Vorig jaar was het 75 jaar geleden dat we bevrijd zijn. Wat betekent vrijheid nu? In deze expositie verbeeldt ieder van de 14 deelnemende kunstenaars zijn of haar eigen keerzijde: oorlog en onderdrukking, vluchtelingen, innerlijke vrijheid en onvrijheid, leven in een wereld waarin je overal gevolgd kunt worden. Wat hebben we ervan geleerd? Het wordt mooi samengevat in de volgende quote: 'Op pad in grote vrijheid, kom ik mijzelf met enige regelmaat tegen.'
Een officiële opening van de tentoonstelling is vanwege de maatregelen niet mogelijk. Op zondag 2 mei zal stadsdichter Jacques de Waard wel een aantal gedichten voordragen rondom vrijheid en de expositie. Er kan hierbij slechts een klein aantal bezoekers aanwezig zijn, maar de gedichten en een opname van de voordracht zullen binnenkort via social media voor iedereen te zien zijn.
Keerzijde van de Vrijheid is t/m 23 mei te bezoeken in de galerie.
Ccile-van-Spronsen-Gevangenschap-Nr.-I-Houtskool-65-x-50-cm.-IMG_0015
wervelbreker

Bezoek of reserveer je bezoek

Galerie de Ploegh kan volgens de coronarichtlijnen van het RIVM bezocht worden. Reserveren is niet verplicht. Wij mogen 5 bezoekers tegelijkertijd ontvangen in de galerie.
Kom je langs en is dit aantal al in de galerie aanwezig? Dan kun je in de Theaterplaza wachten en een kop koffie drinken, totdat er ruimte is in de galerie.
Wil je de expositie op een bepaald tijdstip bezoeken? Reserveer dan je bezoek via onderstaande knop. Je hoeft dan niet te wachten en kunt de tentoonstelling op het gewenste tijdstip zien.

Galerie de Ploegh is open op donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag en zondag zijn we geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

KunstKoop

Heb je een kunstwerk gezien dat je graag wil hebben? Met KunstKoop hoef je niet in één keer te betalen, maar word je wel in één klap verzamelaar. Je betaalt het werk in maandelijkse termijnen zonder extra kosten.
KunstKoop is een regeling van het Mondriaan Fonds en wordt mede mogelijk gemaakt door Santander Consumer Finance Benelux.
Meer informatie lees je op de website van KunstKoop.
Deylius-De-Keerzijde-van-de-Vrijheid-I-letterhakken-60x45x2
Hajonides-Famke-Verdeelde ruimte-gips,papier mache, ijzerdraad,acryl- 70x 90 cm-2021

Wordt verwacht: Dieptes in Vlaktes

Van het componeren van vlakken in de ruimte tot het creëren van de illusie van diepte op een vlak ondergrond: er zijn verhalen op te bouwen uit platte vlakken. Vanaf 27 mei laten 24 kunstenaars van De Ploegh zien hoe zij dit thema uitwerken. De benadering van dit thema is zeer divers en ook laten zij een verrassende verscheidenheid aan technieken zien. Houd de website goed in de gaten voor meer informatie.

De Ploegh in de sociale media

facebook twitter instagram youtube linkedin