Beste lezer,

Met de versoepelingen in aantocht, zijn ook de kunstenaars van LKG de Ploegh flink aan het werk. We kijken uit naar een aantal interessante exposities. Lees snel verder over de huidige en komende tentoonstellingen.
div-hfd-pag

Dieptes in Vlaktes

Van het componeren van vlakken in de ruimte, tot het creƫren van de illusie van diepte op een vlakke ondergrond: er zijn verhalen op te bouwen uit platte vlakken. Verhalen met diepte, licht, ritme en schaduw, waaruit landschappen, objecten, herinneringen en impressies tevoorschijn komen. 25 kunstenaars van De Ploegh hebben ieder een eigen werkwijze en interpreteren het thema 'Dieptes in Vlaktes' verschillend. De diversiteit van benadering wordt in een verrassende verscheidenheid aan technieken getoond, waaronder collage, papier vouwen, keramiek, schilderen, assemblage, diepdruk, fotografie en wandreliƫf.
De expositie 'Dieptes in Vlaktes' is t/m 27 juni te bezoeken in de galerie.
blits-14
MOOD #1

Nieuwe leden kunstenaars

Afgelopen april heeft LKG de Ploegh weer een ballotageronde afgesloten. We zijn blij dat een grote groep kunstenaars zich interesseren voor een lidmaatschap van de vereniging en zich hebben gepresenteerd.

Na twee rondes, zijn 14 nieuwe leden toegelaten. Wij verwelkomen graag: Joke van Beetem, Jacqueline van Bergeijk, Mieke Blits, Kien Hertoghs, Michael Kamp, Anneke Koster, Cara Louwman, Carolien Magnus, Annet Neijmeijer, Marijke Pielage, Monique Schep, Catherine Schoenmakers, Wendy Tjalma en Carla Zeegers.

In de komende nieuwsbrieven stellen wij hen en hun werk graag aan je voor. In het najaar zal een expositie rondom alle nieuwe kunstenaars worden georganiseerd. Bezoek onze website voor meer informatie over al onze leden.

75 jaar De Ploegh campagnebeeld

Laatste activiteiten rondom 75 jaar De Ploegh

Vorig jaar vierde LKG de Ploegh uitgebreid haar 75-jarig jubileum met uiteenlopende exposities en activiteiten. Een deel van de geplande activiteiten kon i.v.m. corona niet of in beperkte omvang doorgaan. In het Eemland Archief worden volgende week alsnog 2 lezingen gehouden over de historie van De Ploegh. Voorafgaand kan in het Eemland Archief een kleine tentoonstelling worden bezocht. Voor beide lezingen zijn maximaal 10 plaatsen beschikbaar.
Lezing 1 is op 9 juni door Wichard Maassen over het leven en werk van de oprichters van De Ploegh; Toon Tieland, Johan Traarbach en Max Keuris.
Lezing 2 is op 10 juni door Lex van de Haterd over de geschiedenis van LKG de Ploegh (1945 - nu)
De activiteiten starten op beide avonden om 19.15 uur in het Eemland Archief.
Wil je aanwezig zijn? Stuur dan een e-mail met naam, aantal personen en welke lezing aan: info@deploegh.nl. Vol is vol.

Vanaf 1 juli in de galerie:

De Mens

Wat is de mens? Wie is die mens? Wat is de ideale mens? Wat is jouw mensbeeld? Wanneer is de mens vrij?
Daar heb je vast al eens over nagedacht, net zoals 26 leden van LKG de Ploegh.
Binnenkort laten zij hun interessante gezichtspunten, standpunten zien in de expositie 'De Mens'. Vanaf 1 juli in de galerie. Houd de website in de gaten voor meer informatie.
DSC_8525
Ravenhorst-Willeke van-Signal Home-installatie 2020-tbv PR kopie

Vanaf 10 juli in de Frans en Hilde Hof: Hemelladder

Wil je ontsnappen aan de hectiek van alledag, je terugtrekken in een groene oase binnen de stad en daarbij wegdromen bij kunst? LKG de Ploegh toont met elf kunstenaars hun werk in de Frans en Hilde Hof, achter de St. Franciscus Xaveriuskerk.
Deze tuin, die doorgaans beperkt geopend is voor publiek, opent vanaf 10 juli zijn deuren voor deze eenmalige expositie. De kunstenaars laten zich inspireren door de natuur en de omgeving. Het resultaat is een ervaring om even bij weg te dromen: bij een geldboom als uit een sprookje of een wonderschoon keramisch gedrocht. De expositie Hemelladder tilt je even op uit de dagelijkse sleur in een unieke groene omgeving. Houd de website goed in de gaten voor meer informatie.

De Ploegh in de sociale media

facebook twitter instagram youtube linkedin