Beste lezer,

De Mens in al zijn facetten, Hemelladder om weg te dromen in de natuur en nieuwe leden kunstenaars. De komende maanden laat LKG de Ploegh haar diversiteit in kunst op uiteenlopende manieren en op meerdere locaties zien. Lees verder over alles wat op stapel staat.
PSX_20210612_111920

De Mens

'De mens is alleen datgene wat hij van zichzelf maakt.' (Jean-Paul Sartre)
Wie of wat is de mens? Ploeghkunstenaars bogen zich over die vraag en boorden hun levenservaring en artistiek vermogen aan om antwoord hierop te zoeken. Het resultaat is bijeengebracht in de tentoonstelling 'De Mens'. Deze expositie is van 1 t/m 25 juli te bezoeken in de galerie.
Ravenhorst-Willeke van-Signal Home-installatie 2020-tbv PR kopie

Hemelladder

Binnenkort zullen leden van LKG de Ploegh ook aanwezig zijn op een extern georganiseerde expositie. Curator Jaap Velserboer heeft met 11 kunstenaars, waarvan 6 Ploeghleden, een tentoonstelling samengesteld onder de naam 'Hemelladder.' Deze zal vanaf 11 juli te zien zijn in Amersfoort in de Frans en Hilde Hof, achter de St. Franciscus Xaveriuskerk, een tuin, die doorgaans beperkt geopend is voor publiek. De getoonde kunstwerken transformeren de tuin in een overgangsgebied tussen hemel en aarde. Ze fungeren als een ontsnappingsluik uit het ondermaanse, met de locatie en de geschiedenis als drager. Dat kunst kan verheffen wordt al eeuwen verkondigd. Dat kunst het aardse kan ontstijgen eveneens. Een stadsoase is een uitgelezen plek om dat te ervaren. Een letterlijke verbinding tussen hemel en aarde, het aardse en het hogere.

Nieuw lid van De Ploegh:

Michael Kamp

Michael Kamp is al behoorlijk wat jaren bezig met fotografie. Op 7-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste camera, een kleine oude Kodak. Hierdoor groeide zijn passie en ook zijn nieuwsgierigheid naar wat er allemaal te zien was op de wereld. Tot op de dag van vandaag is die passie en nieuwsgierigheid niet verdwenen. Voor zijn fotografie is hij zowel in Nederland als in het buitenland te vinden, vaak in Oostenrijk, Italië en Slovenië.

Kamp-Michael-Toppunt van herfst-2020-fotografie
Wonder Room: Homo Artificiales

Nieuw lid van De Ploegh:

Cara Louwman

Cara Louwman is een kunstfotograaf gespecialiseerd in het maken van beelden die een verhaal vertellen. Ze gebruikt fotografie als een middel om een ​​idee te ensceneren en om nieuwe perspectieven op hedendaagse onderwerpen te presenteren. Haar foto’s kenmerken zich door het gebruik van meerdere lagen, letterlijk en figuurlijk. Ze maakt beelden die vaak verschillen van een directe weergave van de werkelijkheid. Een steeds terugkerende inspiratiebron zijn rariteitenkabinetten.

Nieuw lid van De Ploegh:

Marijke Pielage

In het werk van Marijke Pielage betekent ordening een concept waar binnen verbindingen, structuren en contrasten op intuïtieve wijze ontstaan. Eenmaal binnen die ordening laat zij zich leiden door het materiaal, de techniek, de kleur. Dan is er geen vooropgezet plan en begint het spel, het mysterie, de verrassing van het verhaal, waarbij de ordening nodig is om zichzelf te begrenzen: een kier tussen werkelijkheid en verbeelding.
PIELAGE_Marijke_Caos_Calmo_tekening_2020_20x20cm
Schep-Monique-De Verbinding-2021-MixedMedia-29x36

Nieuw lid van De Ploegh:

Monique Schep

Monique Schep zegt over haar werk het volgende: 'Leven, een aaneenschakeling van gebeurtenissen, alles is gekoppeld. We zijn verbonden, met levensdraden, we zijn zoekend en vinden. Het zijn de terugkerende mensfiguren, aaneengeschakeld op weg, los, met z’n tweeën, een groep, groot en soms weer klein, leunend, staand of trekkend. Verbonden. Waar ben je? In welk landschap verkeer je?'
MOOD #1

Vanaf 29 juli in de galerie: Presentatie nieuwe leden

In 2020/2021 zijn maar liefst 23 kunstenaars lid geworden van LKG de Ploegh. In de periode 29 juli t/m 12 september stellen wij hen allemaal aan je voor. Tijdens twee exposities van elk 3 weken, is van iedere kunstenaar werk te zien. Op de website houden we je op de hoogte. Houd deze in de gaten voor meer informatie.

De Ploegh in de sociale media

facebook twitter instagram youtube linkedin