Beste lezer,

LKG de Ploegh laat haar verscheidenheid aan kunst volop zien. Twee tentoonstellingen waarin nieuwe leden zich voorstellen en een unieke buitenexpositie in misschien wel een van de mooiste tuinen in Amersfoort. Lees onderstaand meer.
6 Blits-Mieke- vazen 6 voor 1 bloem-2021-handvormen- 30-35cm hoog

Expositie 'Nieuwe leden'

Tijdens de laatste twee ballotagerondes heeft LKG de Ploegh veel nieuwe aanmeldingen ontvangen. Na een zorgvuldige afweging zijn 23 kunstenaars toegelaten tot de vereniging. Wij stellen ze graag aan je voor tijdens de expositie 'Nieuwe leden'. Vanwege het grote aantal deelnemers, zullen de werken in twee deel-tentoonstellingen worden getoond. Daardoor kunnen zij zich nog beter aan je presenteren. Bovendien zijn ieder weekend meerdere kunstenaars aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Meer informatie vind je op de website via onderstaande knoppen.

Michiel Deylius ontwierp de inschrijfpenning '21: de ander

Beeldhouwer, letterhakker en grafisch vormgever Michiel Deylius ontwierp voor de Vereniging voor Penningkunst de Inschrijfpenning 2021. Met de beelden van racisme op zijn netvlies koos hij een onderwerp dichtbij huis: hoe wij met ‘de ander’ communiceren.

1 - Michiel Deylius - Penning VPK 2021 - vpkxxi
COPPES-Henriette-Keerzijde 3-mixed media-2019-40x40

Affordable Art Fair 2021

Voor dit jaar staat ook deelname aan de Affordable Art Fair weer in de planning.
Heb je interesse in het bezoeken van de AAF Brussel of Amsterdam? Zet dan de volgende data in je agenda:
AAF Brussel: 22 t/m 26 september
AAF Amsterdam: 27 t/m 31 oktober

Op de website en in onze volgende nieuwsbrief houden we je op de hoogte.
lambak-flip-verschaeren-jos-fransenhildehof

Buitenexpositie Hemelladder

Op tien minuten lopen van Galerie de Ploegh is de bijzondere buitenexpositie 'Hemelladder' te zien. In de Frans en Hilde hof tonen 11 kunstenaars hun werk, waarin ze zich lieten inspireren door deze omgeving.
De hemelladder is de verbinding tussen hemel en aarde, en de kunstwerken in deze tuin bemiddelen als het ware in de verbinding tussen het aardse en het spirituele leven. Dat is wat deze plek in de komende maanden uniek maakt: de verbinding van natuur, spiritualiteit en kunst. Mooie tuinen of beeldentuinen zijn er genoeg, maar tuinen met een combinatie van kunst, natuur en spiritualiteit zijn er niet zoveel. Die verbinding maakt deze expositie, deze plek uniek.

Tot en met 10 oktober te zien in de Frans en Hilde hof, achter de St. Franciscus Xaveriuskerk.

De Ploegh in de sociale media

facebook twitter instagram youtube linkedin